Zdravom prehranom do boljeg zdravlja
Fri Feb 15 2019 Autor: HrvojeJeste li se ikad zapitali koliko je koja namirnica zdrava za Vaš organizam? Je li svinjska mast korisna ili štetna? Koliko hrane smijemo unijeti u organizam, a da ne bude štetnih posljedica? Je li bolji bijeli ili crni kruh? Odgovore na sva ova i slična pitanja zainteresirani su pronašli na besplatnoj javnoj tribini koju je organizirala udruga MiSiJa u suradnji s nutricionistima Kliničko bolničkog centra Zagreb 15. veljače 2019. Prvi dio tribine održan je u Osnovnoj školi Sikirevci kroz radionice "Zdravo jesti posao je lak, to može naučiti svaki đak“ namjenjene učenicima od 1. do 5. razreda. Voditeljica radionice bila je Zrinka Šmuljić, mag. nutricionizma. Za učenike od 6. do 8. razreda interaktivnu prezentaciju o važnosti prehrane i tjelesne aktivnosti pripremila je i vodila Valentina Uroić, mag. nutricionizma. Večernju tribinu za sve zainteresirane skupine održala je dr. sc. Eva Pavić, voditeljica Dijetetičkog savjetovališta KBC-a Zagreb. Ovom tribinom svi posjetitelji dobili su odgovore na krucijalna pitanja o prehrani te na koji način uz pomoć određenih namirnica regulirati krvni tlak, krvni šećer i masnoće u organizmu.